Overzicht

Leerdoelen

In deze blended learning module leer je hoe je een curriculum vitae opstelt. Op basis van deze module moet je in staat zijn om:

  • een keuze te maken tussen de verschillende types en presentatiemogelijkheden van het cv;
  • een goede structuur uit te werken voor je cv;
  • de verschillende onderdelen van je cv inhoudelijk en talig goed uit te werken;
  • de opmaak van je cv professioneel te verzorgen.

Voorkennis

Wie de Calliope self-assessmentmodule heeft gevolgd, zal die voorkennis goed kunnen gebruiken voor deze module.

Studiebelasting

De gemiddelde doorlooptijd van deze module is 4 uur. Op die tijd hebben de meeste studenten de theorie verwerkt, de oefeningen doorgenomen en de case uitgewerkt.

Doelpubliek

Deze module is in de eerste plaats ontwikkeld voor studenten van de Universiteit Antwerpen in het kader van een college Professionele Communicatie.

Module

Deze module bestaat uit 3 onderdelen: theorie, oefeningen en een case. Je kunt beginnen met de theorie door te nemen. Voorstanders van een meer praktijkgerichte aanpak kunnen daarentegen starten met de oefeningen, of zelfs meteen aan de case beginnen. In de rechterkolom vind je verwijzingen naar de relevante pagina's van de andere onderdelen, zodat je bijvoorbeeld makkelijk van de oefeningen naar de bijbehorende theorie kunt navigeren.

Welke volgorde je ook kiest, aan het einde van de sessie moet je de module volledig hebben doorgenomen. Je moet de theorie beheersen zodat je weet hoe je een goed cv opbouwt en uitwerkt.

Team

Deze module werd ontwikkeld door de Vakgroep Zakelijke Communicatie van de Universiteit Antwerpen en de Universiteit Antwerpen Management School.
Medewerkers: Joris Smeets, Mariëlle Leijten, Liesbeth Opdenacker, Suzy Stals, Luuk Van Waes en Anne Verheyen.

Ontwikkeld: november 2006 | Laatst aangepast: juli 2017.